Wat brengt de toekomst in home cinema land ?

Is 3D tv de toekomst, of kijken we over een aantal jaren allemaal naar hologrammen in het midden van de huiskamer ?

A look at the future of home cinema
De tijd dat home cinema toestellen gelanceerd werden, enkele jaren verkrijgbaar blijven, en daarna pas stap voor stap vervangen worden door een nieuw model is voorbij...  De levensloop van a/v toestellen zit bijna op dezelfde snelheid als bv. computerapparatuur.  De markt wordt gestuurd door de ontwikkelaars, en wanneer deze een nieuwigheid voorstellen aan de toestelfabrikanten wordt opnieuw de stap gemaakt naar de update of vervanging van een toestel.
Zodra bv. Dolby of DTS labs met een nieuwe geluidsnorm op de markt komen, zal je zien dat bijna alle fabrikanten zo snel mogelijk een nieuw toestel op de markt zullen brengen.

Het gaat snel, erg snel zelfs, en eigenlijk zijn we daar zelf als gebruiker de oorzaak van.  We willen meer mogelijkheden, meer integratie met andere toestellen, meer betaalbare prijzen, meer "web" toepassingen, enz...  en hier spelen fabrikanten en ontwikkelaars natuurlijk op in.

Nog niet zo lang geleden waren het termen als "Full HD", "HDMI" of "DTS" die je overal bij home cinema toepassingen naar boven zag komen.  Op dit moment zijn "3D" en "... Live" (interactieve toepassingen, dankzij connectie met het internet) ongetwijfeld populaire "buzzwords" in ons wereldje.

Wordt 3D televisie de toekomst ?  Naar mijn gevoel mogelijk wel.  Feit is dat we een echter en uiterst realistische weergave willen van onze films, games en tv uitzendingen.  Met onze eigen ogen kijken we in drie dimensies, dus onze televisie ervaringen zullen zeker volgen.
Kijken we binnenkort allemaal "met brillen op de neus" ?  3D in de huiskamer is nu al perfect mogelijk, maar staat nog in z'n kinderschoenen.   Er komen vast nog wel verschillende ontwikkelingen die op een andere manier zullen werken, maar op dit moment is het gebruik van brillen de enige mogelijkheid om thuis ook van 3D te genieten.

Een afwachtende houding aannemen ?  Zeker niet nodig, probeer mee te genieten van elke nieuwe stap die we maken als home cinema fans, zoals dit nu kan in 3D. Neem gerust contact met ons op voor een demo !