ISF kalibratie bij Cinedream - We Know Home Cinema

 

ISF Kalibratie ?

 

 

ISF Foundation logo

Bij Cinedream worden alle projectoren ISF gekalibreerd afgeleverd, ongeacht de kostprijs van uw aanschaf, maar wat houdt dit eigenlijk in?

 

Projectoren en big screen TV's zijn niet meer weg te denken in een hedendaags modern gezin, heel wat mensen spenderen duizenden euro's aan de aankoop van deze toestellen maar daar stopt het ook meestal.
Niemand die zich afvraagt of het toestel waar men zojuist veel geld aan heeft uitgegeven ook daadwerkelijk optimaal presteert.

 

Het antwoord daarop is zeer eenvoudig, NEEN.


Het beste beeld uit uw weergever

Hoe vaak komt u niet in een showroom waar tientallen toestellen naast elkaar staan te spelen en geen enkele daarvan ziet er hetzelfde uit als het toestel wat daarnaast staat. Kleurverschillen, meer of minder contrast, een flets beeld of juist het tegenovergestelde: kleuren die absoluut niets meer met de werkelijkheid hebben te maken.

Hoe kan u als consument weten of het toestel dat u gaat aankopen op een juiste manier datgene weergeeft wat de makers van het programma of de film waar u naar kijkt hebben bedoeld?
Ook hier is het antwoord zeer kort: dat weet u als consument niet.

 

Beeldweergevers worden door de fabrikanten op een dusdanige manier ingesteld dat ze in een showroom onmiddellijk uw aandacht trekken, dat doen ze door instellingen op kunstmatige manier op te drijven zodat het beeld in eerste instantie in het oog springt.

Vergeet echter niet dat deze toestellen uitgesteld staan in een showroom onder een massa tl-verlichting en tussen tientallen andere apparaten. Dit is helemaal niet vergelijkbaar met de situatie in uw huiskamer. De teleurstelling kan zeer groot zijn indien u met uw kostbaar toestel thuiskomt en helemaal niet ziet wat u had verwacht.

 

 

Gelukkig bestaat er voor ieder probleem ook een oplossing. Het ISF (image science foundation) is een organisatie die wereldwijd dealers traint om hoogwaardige kalibraties uit te voeren op alle beeldweergevers, om ze op die manier optimaal te laten presteren.
Deze ISF kalibraties gebeuren met hoogwaardige meettoestellen en software, en worden enkel uitgevoerd door mensen die hun diploma bij het isf hebben behaald en de nodige ervaring hebben in beeldtechniek.

 

ISF calibatie

 

 


ISF kalibratie - Niets te maken met persoonlijke smaak

De manier waarop een weergever moet worden afgesteld heeft niets te maken met persoonlijke smaak, maar is wereldwijd vastgelegd in verschillende beeld standaarden. Enkel en alleen als aan die normen wordt voldaan, weet u dat u ziet wat de makers van een tv programma of film ook daadwerkelijk hebben bedoeld.

Op http://www.imagingscience.com/ kan u meer info vinden betreffende het ISF 

 

ISF Kalibratie ongoing

 

Meten is weten

 

Kleuren driehoek

 

 

 

Hier ziet u een voorbeeld van een toestel met standaard instellingen uit de fabriek, de zwarte driehoek duidt de internationale norm aan waar de kleuren van een weergever zich moeten bevinden, de witte driehoek is de werkelijke situatie zoals die gemeten is.
Zoals u kan zien is deze "kleurendriehoek " veel te groot, wat resulteert in een kleurweergave die overdreven gesatureerd is.

Met een ISF calibratie worden alle parameters op hun juiste plaats teruggebracht, uw weergever ziet er plotseling veel natuurlijker uit en u ziet de dingen zoals ze horen te zijn.

 

Cinedream ISF Kalibratie - High level meetinstumenten

Beeld generator Klein ISF kalibratie Callman software Spectral C6

 

Alleen het beste is goed genoeg, ook voor onze ISF kalibraties.

  • Klein K10 Colorimeter
  • Callman Calibration software - steeds up-to-date versie
  • Spectracal C6 HDR 2000
  • Murideo 8K seven beeld generator
  • De jarenlange ervaring van onze ISF calibrator - Werner Van den Eede - niet alleen voor Home Cinema, maar ook Visual Engineer bij vele TV programma's in binnen- en buitenland

Wat klanten zeggen

Jullie realisatie is echt top! Wij zijn super tevreden. 😁.

 

 

Koen - Erpe-Mere België

Persoonlijke aanpak door gepassioneerde mensen, perfecte service ook na verkoop.

Yoshi - Maaseik - België

Het resultaat mag er "echt" zijn en 3D is Top !!

 

Johan DB - Hever - België

We hebben gisteren de eerste film gekeken. Perfect!

Jons uit Hoeilaart - België

Jullie hebben iets geweldig gemaakt en we zijn uitermate tevreden.

Bert uit Hamme - België