Dossier Klipsch

Bij Cinedream stellen we prijs/kwaliteit altijd voorop, om onze klanten te garanderen dat ze steeds de beste ervaring krijgen voor hun budget zijn onze merken dan ook steeds met zorg uitgekozen. Om jullie nog meer en beter te informeren zetten we regelmatig de spotlights op een bepaald merk of product, dit keer is het de beurt aan Klipsch.

 

 

Klipsch Center Channel Speaker

 

 


Niets is zo subjectief als hoe een luidspreker "moet" klinken

Luidsprekers komen in vele soorten, maten en gewichten, maar nog belangrijker, in veel verschillende klankleuren. Dat lijkt contradictorisch omdat een luidspreker in eerste instantie toch bedoeld is om een zo goed mogelijke benadering te geven van hoe het originele geluid bij opname aan de bron klonk.

 

Dat laatste is natuurlijk een heel erg moeilijke oefening omdat er zoveel factoren zijn die tijdens dat hele proces van invloed zijn.

 

Iedereen die een beetje met geluid bezig is weet het, er is niets zo subjectief als hoe een luidspreker “moet” klinken.

 

Wat voor de ene persoon warm is, is voor een ander te “wollig” voor de ene klinkt hij te “schel”, voor de andere is dat net “gedetailleerd”.

Klipsch Home Theater Systems

 

 

Oprichting Klipsch

 

 

Oprichting Klipsch

De Oprichter van Klipsch, Paul W.Klipsch had ook een visie van hoe zijn luidsprekers moesten klinken. Klipsch wou de emotie en kracht, die je als kijker/luisteraar bij een live concert voelde overbrengen in zijn ontwerp.

 

In zijn schuurtje in de achtertuin van zijn woning in Hope Arkansas zag de eerste volledig met de hand gebouwde Klipsch luidspreker het levenslicht, de Klipsch corner-horn was geboren. En daar zat meteen de kracht van deze luidspreker, de tot nu toe nog steeds gebruikte en gepatenteerde “hoorn” technologie en het unieke driehoekige design.

 

Het was dus niet alleen de hoorn die deze luidspreker zo uniek maakte, ook het feit dat, in tegenstelling tot klassiek luidsprekers, deze in Klipsch in de hoek van de kamer diende te worden geplaats maakte dat zijn sound uniek was in de wereld.

 

Na meer dan 65 jaar wordt deze luidspreker nog steeds gebouwd, en wat meer is, volledig met de hand, net zoals Paul Klipsch dat deed.

 

 

De grootste luidsprekerfabrikant in de VS

Fast forward naar 2020, na zoveel jaren is Klipsch de grootste luidsprekerfabrikant in de VS en heeft het merk een scala aan luidsprekers gaande van soundbars tot de meest High end audiofiele klankkasten.

 

Bij Cinedream staat in iedere Home Cinema demo ruimte een volledige Klipsch set in demo, en dat doen we niet zomaar.

 

De unieke hoorn, de bijhorende power en het feit dat deze luidsprekers een zeer hoog rendement hebben, wat wil zeggen dat je niet over een kerncentrale aan vermogen nodig hebt, maken dat deze luidsprekers hun weg vinden in menig Home Cinema.

 

 

Welke Klipsch speaker kies je?

 

Ben je op zoek naar een bescheiden onopvallende speaker voor de woonkamer? Of mag het wat meer zijn? We helpen je graag verder met het maken van je keuze. Ontdek het aanbod hieronder of contacteer ons voor meer informatie.

 

 

Het aanbod van Klipsch

Klipsch Designer On Wall

Klipsch Designer On Wall

 

Ben je op zoek naar een bescheiden onopvallende speaker voor de woonkamer? Dan is bvb de Klipsch Designer On wall iets voor jou. Of het nu voor stereo, of full blown 5.1 surround moet dienen, deze kleine krachtpatsers doen voortreffelijk hun werk en zien er nog mooie uit ook.

 

Ontdek de Klipsch Designer On Wall reeks

 

 

 

Klipsch Reference

Klipsch Reference

 

Mag het wat meer zijn dan vindt je in de Reference reeks zeker je gading, daar heb je keuze uit de standaard Reference Klipsch of de premiere

 

Ontdek de Klipsch Reference

Ontdek de Klipsch Reference Premiere

 

 

 Klipsch ULTRA

Klipsch ULTRA II

 

Wil je referentie geluid volgens de THX Norm, dan is de Klipsch ULTRA II de set die je zoekt. Zoals in de hele luidspreker reeks is deze set zowel verkrijgbaar in inbouw versie of als standaard losse componenten.

 

De Klipsch Ultra II reeks is in één van de Cinedream Demo ruimtes in volle glorie te beluisteren.

 

Ontdek de Klipsch ULTRA II

 

Wat klanten zeggen

Jullie realisatie is echt top! Wij zijn super tevreden. 😁.

 

 

Koen - Erpe-Mere België

Persoonlijke aanpak door gepassioneerde mensen, perfecte service ook na verkoop.

Yoshi - Maaseik - België

Het resultaat mag er "echt" zijn en 3D is Top !!

 

Johan DB - Hever - België

We hebben gisteren de eerste film gekeken. Perfect!

Jons uit Hoeilaart - België

Jullie hebben iets geweldig gemaakt en we zijn uitermate tevreden.

Bert uit Hamme - België