Mcintosch

Mcintosch

McIntosh Labs is een fabrikant van uitmuntende geluidsapparatuur, gevestigd in Binghamton, New York. Het merk, in 1949 opgericht door Frank McIntosh, onderscheidt zich vanwege de bijzonder hoge geluidskwaliteit, uitstekende technische specificaties en de lange levensduur van de apparatuur. Vele McIntosh apparaten zijn herkenbaar aan de opvallende, blauw gekleurde paneelmeters.

In 1946 was Frank McIntosh ontwerpconsulent voor TV-stations. Hij vroeg Gordon Gow om hem te helpen met het ontwerp van een krachtige versterker met lage vervorming voor zijn klanten. Deze versterker zou later bekend worden als de McIntosh 50W-1. Deze versterker bevatte het eerste gepatenteerde printcircuit van McIntosh. Het geheel vormde een perfecte eenheid, en het achterliggende principe wordt nog steeds toegepast in de huidige McIntosh producten.

In 1956 verhuisde het bedrijf naar zijn huidige locatie op 2 Chambers Street, Binghamton, New York. Dave O'Brien verwierf zich in 1962 een positie binnen McIntosh, waar hij vervolgens dertig jaar leiding gaf aan de versterkerdivisie. In 1967 creëerde McIntosh de luidsprekerdivisie. Frank McIntosh ging in 1977 met pensioen. Gordon Gow nam het roer over en werd de nieuwe directeur van McIntosh Labs.

Tot op de dag van vandaag dragen oudgedienden hun steentje bij aan het McIntosh programma: Sidney Corderman bijvoorbeeld aan de MC2301, en Larry Fish aan de MC1.2KW versterkers. Het McIntosh Labs assortiment bestaat nog altijd stuk voor stuk uit hoogwaardige apparaten, zowel qua specificaties als wat betreft uiterlijk. Alle McIntosh ontwerpen kenmerken zich door zeer hoge weergavekwaliteit, prettig klankkarakter, en de volstrekt eigen vormgeving met blauwe meters en glasplaat. Mede daardoor heeft McIntosh Labs na 60 jaar nog altijd een trouwe klantenkring.

Wat klanten zeggen

Jullie realisatie is echt top! Wij zijn super tevreden. 😁.

 

 

Koen - Erpe-Mere België

Persoonlijke aanpak door gepassioneerde mensen, perfecte service ook na verkoop.

Yoshi - Maaseik - België

Het resultaat mag er "echt" zijn en 3D is Top !!

 

Johan DB - Hever - België

We hebben gisteren de eerste film gekeken. Perfect!

Jons uit Hoeilaart - België

Jullie hebben iets geweldig gemaakt en we zijn uitermate tevreden.

Bert uit Hamme - België