MadVR Video Processing

MadVR Video Processing

In de snel veranderende wereld van audio visuele apparaten is het vaak heel erg moeilijk voor de consument om door de bomen het bos nog te kunnen zien.

Bij Cinedream volgen we steeds op de voet wat er gaande is en trachten we de zaken op een voor de klant duidelijke manier uit te leggen door middel van onze workshops en events.

De Afgelopen jaren is er heel wat gepraat en geschreven over 4K en HDR, waarbij vooral het zo correct mogelijk weergeven van dit formaat op een projector een steeds wederkerend “probleem” is.

Nog even heel kort uitgelegd komt het erop neer dat onze geliefde projectoren niet over voldoende “bereik” beschikken om de vaak zeer hoge beeldhelderheid die op een HDR film staat op een juiste manier te interpreteren.

Tal van tussentijdse oplossingen passeerden reeds de revue, gaande van aangepaste curves in de projectoren laden, schermen met hogere lichtopbrengst, externe shakeldoosjes om tussen verschillende geheugens te kunnen schakelen, voorzetlenzen enz enz.

Niettegenstaande dat veel van deze oplossingen tot op zekere hoogte hun nut bewezen, was het voor de gebruiker op zijn zachtst uitgedrukt, niet erg gebruiksvriendelijk. 

Verder hadden deze hulpmiddeltjes ook hun eigen beperkingen waarbij het nog steeds behelpen was en het resultaat nog verre van optimaal was.

Er bestond echter al een aantal jaren een software pakket dat geschreven werd door de Duitser Mathias Rauen, genaamd madVR.

In tegenstelling tot de oplossingen die ik eerder aangehaald zorgt deze software ervoor dat ieder beeld dat aan de projector word aangeboden, geanalyseerd word op zijn effectieve helderheid. Is deze helderheid te hoog voor de projector, dan zorgt een heel ingewikkelde algoritme ervoor dat het beeld in een paar milliseconden aangepast werd aan de mogelijkheden van de projector of scherm.

Het resultaat hiervan is van een verbluffende kwaliteit en overstijgt iedere andere vorm van “Tone mapping” zoals het proces genoemd wordt.

Iedereen gelukkig hoor ik jullie dan denken, jammer maar helaas is (was) er ook een behoorlijke catch aan het verhaal.

Je dient hiervoor een afzonderlijke computer te bouwen met een zeer krachtige videokaart, het instellen van de software is met 101 parameters ook niet voor iedereen weggelegd.

Daar bovenop is het ook niet mogelijk om materiaal dat niet op de computer staat door de software ta laten aanpassen maw, je kan geen Apple tv, mediaspeler, UHD blu ray speler enz met deze oplossing gebruiken, tot vandaag.

Maak kennis met madVR Envy, 

Neem het hele verhaal van hierboven, stop het in een kant en klare “doos” voorzie een klein maar gebruiksvriendelijk menu, een HDMI in en output en je hebt de perfecte plug and play oplossing voor AL je HDR UHD weergaves, de madVR Envy is here.

    

madVR delivers real-time, patent pending video processing for 4K HDR frame by frame dynamic tone mapping, 4K upscaling, motion interpolation, black bar & aspect ratio detection and zooming, banding and compression artifact reduction, specialized sharpening and detail enhancement, 3D LUT calibration and more. madVR Labs is the first and only company to use machine learning algorithms with real-time video streams in a standalone product to take video quality to a new level.    

    

Wat klanten zeggen

Jullie realisatie is echt top! Wij zijn super tevreden. 😁.

 

 

Koen - Erpe-Mere België

Persoonlijke aanpak door gepassioneerde mensen, perfecte service ook na verkoop.

Yoshi - Maaseik - België

Het resultaat mag er "echt" zijn en 3D is Top !!

 

Johan DB - Hever - België

We hebben gisteren de eerste film gekeken. Perfect!

Jons uit Hoeilaart - België

Jullie hebben iets geweldig gemaakt en we zijn uitermate tevreden.

Bert uit Hamme - België