Monsters Inc 3D en Top Gun 3D

Over 3D is er de laatste jaren al heel wat inkt gevloeid, vanaf de introductie waren er voor en tegenstanders van de technologie. Twee van de meest voorkomende klachten waren vooral het gebruik van de bril en het gebrek aan voldoende (kwalitatief) beeldmateriaal.

Met het eerste “probleem” zullen we nog wel een tijdje moeten leven, het tweede punt is echter langzaam maar zeker op weg om volledig opgelost te worden.

 

De laatse tijd verschijnen er zeer veel kwalitatieve 3d films op de markt die zowel inhoudelijk als technisch op hoogstaand niveau zitten, voor de liefhebbers dus zeer goed nieuws.

Wie mij een beetje kent weet dat ik behoor tot het kamp van de 3D liefhebbers, dat wil echter niet zeggen dat ik alles wat in 3D op mij afkomt als goed beschouw, integendeel.

Ik volg de ontwikkelingen op 3D vlak met argusogen en iets wat de laatste tijd vooral mijn aandacht krijgt is de kwaliteit van de 2D naar 3D conversies.

 

Er is een behoorlijke evolutie aan de gang in deze technologie, daar waar de eerste conversies bijna een verschrikking waren om naar te kijken en enkel dienden om vlug een graantje mee te pikken van de 3D hype is is deze techniek nu langzaam maar zeker volwassen aan het worden.

 

James cameron zette met de 3D conversie van zijn kaskraker Titanic reeds een voortreffelijke prestatie neer, de film die in de originele 2D versie reeds met veel aandacht voor diepte is gedraaid ziet er in 3D verbluffend uit.

Een perfect vb dat met de juiste technieken en genoeg aandacht voor detail 2D naar 3D zeker een meerwaarde kan betekenen.

 

En dan zijn er natuurlijk de computer animatie films, daar waar het converteren van een “ life action movie” een zeer tijdrovende bezigheid is die niet altijd garant staat voor succes is dat bij computer animatie een ander verhaal.

Aangezien deze films volledig digitaal zijn gemaakt is het een realtief “koud kunstje” voor de makers om van ieder frame een tweede standpunt te creeren en zo een kwalitatieve 3D conversie te maken.

 

Disney en Pixar zijn zich ten zeerste bewust van het feit dat ze hun klassiekers hiermee nieuw leven kunnen inblazen.

Heel wat van hun grote tittels kregen reeds een tweede 3D leven in de bioscoop en kregen bijzonder veel goede kritieken. Ronkende tittels als Beauty and the beast, The Lion king, Finding Nemo, Toy Story enz werden door het publiek opnieuw ontdekt.

 

En dan is er nu de 3D release van twee van mijn all time favorites, de eerste gewoon omdat het een sublieme film is die zowel jong als oud kan bekoren Monsters Inc 3D.

Het verhaal en de personages behoeven geen verdere uitleg meer, iedere filmliefhebber heeft deze Pixar klassieker wel in zijn collectief geheugen zitten en ik raad diezelfde liefhebber aan om de film opnieuw te ontdekken in 3D.

 

En dan hebben we nummer twee, Top Gun, niet direct het meest hoogstaande stukje cinema maar wel nostalgie ten top en luchtscenes om duimen en vingers bij af te likken, en een soundtrack die er mag wezen.

De 2D naar 3D conversie is ook hier geslaagd te noemen en voor de liefhebbers ook eentje om toe te voegen aan het lijstje van te herontdekken films.

 

Is het even geleden dat je van je 3D setup hebt gebruik gemaakt? Stop één van deze twee dan in je blu ray speler, pak de popcorn erbij and enjoy.

 

Veel 3D plezier

 

Werner

Wat klanten zeggen

Jullie realisatie is echt top! Wij zijn super tevreden. 😁.

 

 

Koen - Erpe-Mere België

Persoonlijke aanpak door gepassioneerde mensen, perfecte service ook na verkoop.

Yoshi - Maaseik - België

Het resultaat mag er "echt" zijn en 3D is Top !!

 

Johan DB - Hever - België

We hebben gisteren de eerste film gekeken. Perfect!

Jons uit Hoeilaart - België

Jullie hebben iets geweldig gemaakt en we zijn uitermate tevreden.

Bert uit Hamme - België