HDMI - facts or fiction ?

HDMI is zonder twijfel de "kabel ontwikkeling" van de laatste jaren, en vermoedelijk ook voor nog enkele jaren die gaan komen.
Wist je dat een HDMI kabel naast de data stroom (die audio- en videogegevens bevat) ook een 5 volt signaal met zich meedraagt ?
Bovendien worden slechts enkele "pinnetjes" in de kabel effectief gebruikt en dienen vele andere "pinnetjes" als "backup" van het signaal.
Daarnaast kan er ook een "sturing" meegegeven worden door de hdmi kabel, om bv. je Blu-Ray automatisch aan te zetten wanneer je flatscreen aangeschakeld wordt...

Dat een lange HDMI kabel een probleem vormt is eigenlijk een mythe.  Wist u dat onze kwaliteitskabels zelfs signalen tot 1080p tot 20m ver probleemloos kunnen overbruggen ? En dit zonder versterking...

Technisch gezien, als je het aantal "draadjes" bekijkt in een HDMI kabel, zijn alle HDMI kabels gelijk.
Het verschil zit hem echter in de zuiverheid van de verbindingen, connectoren en de afscherming van de kabel zelf.
Hoe beter deze factoren zijn, hoe hoger de data-transmissie die mogelijk is en op die manier voldoet een HDMI kabel al dan niet aan een bepaalde standaard.

Een HDMI kabel die getest werd en "slechts" voldoet aan HDMI 1.2, kan dus niet evenveel data doorsturen als een kabel die aan de HDMI 1.4 standaard voldoet.

Er valt uiteraard nog veel meer te vertellen over deze HDMI's, en kabels in het algemeen.
Aarzel niet om ons te contacteren, een team van home cinema én kabelkenners staat voor u klaar om u te helpen met raad en daad.