Eerste trailer nieuwe Spielberg Kuifje en het geheim van de eenhoorn vrijgegeven

 

Als Belg zijnde kunnen we alleen maar trots zijn dat twee grootmeesters uit de filmwereld, Steven Spielberg en Peter Jackson, de handen in elkaar hebben geslagen om één van onze meest bekende striphelden tot leven te wekken in een nieuw 3D avontuur.

Het heeft heel wat tijd en moeite gekost maar eindelijk was het dan toch zover.  Steven Spielberg himself samen met Peter Jackson maken een volledige langspeelfilm van de bekendste reporter uit België, Kuifje of zoals de Amerikanen hem noemen "Tintin", titel van de film :


The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn

 


Deze 3D langspeelfilm maakt gebruik van het zogenaamde motion capture systeem waarbij de gelaatsuitdrukkingen van de echte acteurs die hun stem lenen aan het personage worden ingescand, eerder werd ook The Polar Express met Tom Hanks op deze manier in beeld gebracht.

De technieken evolueren zo razendsnel dat de kwaliteit van deze beelden verbazingwekkend aanleunen tegen real life gezichten, alsof dat nog niet voldoende is wordt het geheel ook nog volledig in 3D in de zalen gebracht.

De cast is van wereldniveau, sterren als Daniel Craig (James Bond), Andy Serkis (lord of the rings), Jamy Bell (Billy Elliot), lenen hun stem en gezicht om dit avontuur tot leven te brengen.

Vandaag verscheen de eerste officiële trailer van deze langverwachte verfilming, have fun.